Областният лидер на БСП Станислав Павлов става зам. областен на Кюстендил, напуска ОбС-Дупница и поста управител на санаториума в Сапарева баня

 

Ще склоня, ако ресорите, които ми предложат, са в компетенциите ми, коментира дупничанинът  

Катерина Янчева от Кюстендил също сред спряганите имена като заместник на Татарски

27-06-01-stanislav-pavlov
Станислав Павлов

Областният председател на БСП Станислав Павлов е новият зам.-губернатор на Кюстендил. Тази новина обиколи Дупница веднага след рокадите. „Не мога да потвърдя или отрека, че ще бъда заместник областен управител на Кюстендил в кабинета на новия губернатор Йордан Татарски“, коментира пред „Вяра” Павлов.  Той поясни, че и заместниците се назначават със заповед на служебния премиер проф. Огнян Герджиков. „Заповедта ще бъде факт утре или вдругиден. В нея дори ще се каже дали заместник областните управители ще бъдат един, или двама. В зависимост от ресорите, които ми предложат, ще реша дали да приема, или да откажа, съобразно моите компетентности“, уточни Станислав Павлов. В случай че той бъде назначен, вакантното място, което ще освободи в Общински съвет – Дупница, ще заеме Христо Васев.

Digimax A50 / KENOX Q2
Катерина Янчева и Мая Манолова

Освен че ще напусне минипарламента в Дупница, Станислав Павлов ще трябва да се раздели с мястото на управител на Санаториума в Сапарева баня, чийто собственик е Искра Генкова – Капаноглу. Той бе назначен там през април на 2016 година.

Катерина Янчева от Кюстендил, бивш общински председател на БСП, сега съветник в минипарламента, също е сред спряганите имена за заместник областните управители. Опитите ни да се свържем с нея за коментар обаче останаха безуспешни. Янчева се отказа от номинации в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори. При назначението й тя освободи мястото на Боян Владимиров.

Доскоро Катерина Янчева ръководеше информационния център на Илияна Йотова като евродепутат в Кюстендил. Той бе позициониран в офиса на БСП на ул. „Патриарх Евтимий“. Европейският информационен център, наречен „Илияна.инфо“, обаче бе закрит и Катерина Янчева остана само съветник. Според кюстендилци длъжността на Янчева била щатна, заплата й осигурявала лично евродепутатката Йотова, вече вицепрезидент.