Хванатият с 4,99 промила зад волана дупничанин се кълне, че не е близвал алкохол! Измил се с вода за уста

20120214-yeouleguzk
Хванатият да шофира с рекордните 4,99 промила алкохол 52-г. Ивайло Ст. Тасин от Дупница ще обжалва резултата, отчетен от дрегера. Той работи като охранител на обект в града, предаде “Блиц”.

„Не съм близнал капка алкохол. Бях в Бобошево, помагах на мои близки в града, към 21,40 ч. си тръгнах за Дупница. Полицаите ме спряха за проверка и дрегерът отчете 4,99 промила алкохол, което ме стресна. Не съм пил изобщо, а пък излиза, че съм кьоркютук пиян. Обясних на полицаите, че преди да си тръгна, си мих устата с „Листерин“, препарат за почистване на устната кухина.

Може от него дрегерът да е отчел такива високи стойности. Въпреки доводите ми проверяващите ми написаха акт за шофиране в нетрезво състояние. Дадох кръв за алкохолна проба. Ако дрегерът е отчел правилно, аз трябваше да съм като труп и да не мога да се движа и да говоря.

Веднага щом излезе резултатът, ще обжалвам повдигнатото ми обвинение. Нося срам и пред трите си деца – да слушат, че баща им е шофирал пиян и с 4,99 промила алкохол“, заяви по телефона Ив. Тасин.

Още когато го тествали с дрегер, проверяващите полицаи били изненадани и от високото съдържание на алкохол в издишания въздух, и от факта, че поведението на шофьора било адекватно за пиян човек.

Подробности в печатното издание.