Тенис машината Любомир Янакиев дресира гълъбите на площада в Дупница, праща ги да танцуват по прозорците на общинарките

Гълъбите са другата ми любов след тениса, хранете бездомните животни, правете добро, каза мадалистът рекордьор

29-24-01-601
Тенис шампионът Любомир Янакиев създаде атракция с гълъбите пред любопитни дупничани.

Носителят на рекорден брой медали Любомир Янакиев стана атракция този път не на тенис масата, а на централния площад в Дупница, където нахрани пощенските гълъби пред сградата на пощата. Освен че се погрижи за обяда на пернатите, Янакиев ги е и дресирал. Тенисистът е научил цяла ескадрила гълъби на висш пилотаж – да се вдигат на височина от 1 метър и да поздравяват туристите и гостите на Дупница с пърхане на крила по негова команда, похвалиха го приятелите му.

29-24-01-603
С полет и пърхане на крила по команда на Янакиев гълъбите поздравяват туристите и гостите на Дупница.

„Хранете гълъбите, бездомните котки и кучета, правете добро!”, апелира Любомир Янакиев към своите съграждани.

Тенис машината от Дупница Любомир Янакиев, който обира медалите за ветерани на всички международни състезания години наред, издаде най-съкровената си тайна: След тениса гълъбите са голямата ми любов. При всяка възможност Любомир Янакиев се радва на щастието да се любува на десетки гълъби на площад „Свобода” в центъра на Дупница. Любо е научил някои от гълъбите на други номера. Той праща редовно две от красивите птици да кацат на прозореца на дамите от търговския отдел в общината и да се разхождат с разперени пера по перваза.

Приятели на Янакиев дори наскоро го помолили да изпратят по гълъб писмо на кмета Методи Чимев, че било по-сигурно и по-бързо да пристигне. Янакиев отговорил, че много уважава кмета Чимев, но трябва да го предупреди да си отвори прозореца, за да получи известието по гълъба!

29-24-01-598