Каратеката Велизар Колешански ще представя България и клуб “Шурикен” на европейското първенство в София

Седем шурикенчета ще участват в откриването на шампионата в зала “Арена Армеец”, над 1200 каратеки от 50 държави излизат на татамито

33-14-01-1_velizar_koleshanski_karate
Велизар Колешански

Най-добрата каратека на клуб “Шурикен” Велизар Колешенски ще представя България и клуба си на започващото днес в зала “Арена Армеец” европейско първенство по олимпийско карате за старша възраст, девойки и младежи. Спортист №3 на Кюстендил за 2013 г. ще се състезава в дисциплината кумите кат. +84 кг при младежите до 21 г. в неделя. От кюстендилския клуб информираха, че Велизар Колешански е в отлична форма преди старта на отговорния спортен форум.

Седем деца от КК “Шурикен” ще участват в откриването на първенството, което организира Българската национална федерация по карате. Това мащабно мероприятие ще събере под един покрив над 1200 елитни млади състезатели от 50 държави и ще бъде първото европейско първенство под олимпийските кръгове, тъй като от август миналата година каратето, който е един от най- масовите спортове по света, е вече част от олимпийската програма.

28 млади българи ще се борят за престижните медали, много от тях с многобройни отличия от международни първенства.