„Осмото чудо” на „Българе” омагьоса Перник, перничани аплодираха на крака холивудския актьор Бен Крос и целия екип

 

16-02-8436_n

Националният фолклорен ансамбъл „Българе” представи пред очарованите погледи на перничани “Осмото чудо”. Спектакълът изпълни до краен предел залата на театъра в Двореца на културата в града. Събитието се реализира под патронажа на кмета Вяра Церовска. Само който беше там, може да опише емоциите, накарали възхитената публика на крака да аплодира създателите и участниците в музикално-танцовия спектакъл “Осмото чудо”.

Продуцентът, сценарист, режисьор и хореограф на спектакъла Христо Димитров отново предложи на зрителите нещо ефектно и неправено досега. Той благодари на кмета Вяра Церовска за предоставената възможност да играят на пернишка сцена. Новият спектакъл е комбинация от филм и музикално-танцови фолклорни изпълнения, обединени от вдъхновената актьорска игра на всички участници в непринуден и интересен разказ. Основният акцент в сюжета е не само върху богатството от неравноделни музикални размери в българския фолклор, но и преоткриване личността на един верен приятел на България – Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос.

16-02-2790_n

Българският актьор Атанас Сребрев в ролята на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в повествованието, преминаващо през 7 музикално – танцови картини, великолепно изиграни от танцьорите и солистите на ансамбъл “Българе”. Самият Христо Димитров се изяви като солист в две от картините.

Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл “Българе” накараха зрителите да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

В началото и в края на спектакъла перничани и зрители за пореден път доказаха щедростта на душите си и се включиха в благотворителната кауза за лечението на 11-годишния Жорко, която беше подкрепена от община Перник и ансамбъл „Българе”. Те направиха своето дарение в специални кутия, поставена във фоайето на Двореца на културата.

16-02-_n-1 16-02-399_n 16-02-457_n 16-02-989_n 16-02-87290_n