Наши „ало“ измамници ужилили с 250 000 евро пенсионери в Солун

Българските власти предадоха на гръцките 7-членна банда, вилняла у тях

alo-teror

Българските власти предадоха на Гърция седем телефонни измамници – част от организирана престъпна група, в която са участвали повече от 20 души – българи и гърци. Те са се занимавали с телефонни измами на територията на Солун от 5 май до 28 юли 2015 г. При разследването е установено, че 14 възрастни жители на Солун са дали над 250 000 евро на телефонните измамници. Все още не е ясна стойността на бижутата, които гръцките граждани са дали на бандата, предаде БНР.

При разследването е станало ясно, че участниците в престъпната група са действали по две основни схеми: внезапен здравословен проблем с роднина, настанен в болница и нуждаещ се от средства за лечение или близък, причинил тежка катастрофа със загинало дете, който спешно се нуждае от пари, за да избегне ареста и да заплати разноските по лечението на пострадалите от катастрофата.

Измамниците подбирали жертвите си на същия принцип като в българия – сред възрастното население на гръцкия град, като се представяли за лекари, адвокати или техни роднини.