След „бягството” в Благоевград Илиан Тодоров от „Атака” се завърна в Кюстендил, поведе листа на патриотите

 

02-01-ilian-todorov

Илиан Тодоров

След пауза от един мандат Илиан Тодоров от „Атака” отново кацна в Кюстендил. Тодоров е водач на листата на Обединени патриоти за 10. МИР – Кюстендил. Този път Илиан Тодоров е водач на листа само от един регион, за разлика от вота през 2013 година, когато бе първи в Кюстендил и Благоевград. В последното 43-то Народно събрание Тодоров е в парламентарната група на „Атака” от Благоевградски избирателен район. В 42-рия парламент е народен представител от Кюстендилски избирателен район.

В началото на седмицата на свое заседание НФСБ в областния град номинира Илиан Тодоров, съобщи един от активистите – Йордан Ковчегарски.

Тодоров засега е най-младият сред водачите на листи в Кюстендилско. Той е софиянец и е на 37 години, завършил е УНСС, специалност „Икономика” и Военната академия „Георги Сава Раковски“.

През последните месеци дейността на кюстендилската организация на „Атака” е почти нулева. Общинският председател Владислав Лехчански, който бе кандидат за кмет на Кюстендил през 2015 година, изчезна от публичното пространство. Говори се, че загубил интерес към партийните дела и започнал работа в частна фирма в село Гърляно. Лехчански дори не присъства на политическите консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия в областния град още когато ги свика бившият вече губернатор Виктор Янев. По-късно не дойде и на другите консултации с кмета на Кюстендил Петър Паунов за разпределение на квотите в секционните избирателни комисии.