„Пирин” победи ”Левски” в дебюта на Радуканов

 

 ”Орлетата” се изкачиха на десето място във временното класиране

34-14-01-pirin-levski„Пирин” донесе много радост на феновете в Благоевград при официалния дебют на новия си старши треньор Милен Радуканов. „Орлетата“ победиха „Левски” с 1:0 пред почти пълните трибуни на стадион „Христо Ботев“ в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Аймен Суда в 64-тата минута. С тази победа “Пирин” се изкачи на десето място във временното класиране.

“Пирин” беше по-добрият отбор близо час на терена и “орлетата” можеха заслужено да водят, но не успяха да реализират положенията си.

Първата възможност за домакините се откри в 21-вата минута, когато Симон Сандберг и Давид Яблонски не само не успяха да изчистят топката в защита, а и изведоха Даниел Младенов сам срещу Боян Йоргачевич с много нескопосано отиграване. Крилото на благоевградчаните обаче не успя да уцели вратата на “Левски”.

Младенов получи шанс да се реваншира осем минути по-късно и този път ударът му беше точен, но стражът на “Левски” отби топката далеч от вратата си.

“Сините” стреляха за първи път към вратата на “Пирин” в 58-ата минута, когато Роман Прохазка изпрати топката над напречната греда. Само две минути по-късно пък при опита си да изчисти висока топка Младенов я прати в краката на Бабатунде Адениджи, който беше сам срещу вратаря. Ударът на нигериеца обаче излезе в аут.

В ответната атака играчите на „Пирин” вдигнаха целия стадион на крака, след като поведоха в резултата. Станислав Костов напредна отдясно и направи много хубав финт срещу двама в синьо в наказателното поле, след което с премерен удар подаде към Аймен Суда, който от 3 метра я вкара зад Йоргачевич за 1:0.

Още веднъж стадионът се изправи на крака. В 82-рата минута на мястото на Аймен Суда в игра под бурните аплодисменти на феновете влезе Иван Цветков.

След загубата си в Благоевград, “Левски” е на шест точки от “Лудогорец” и с мач повече от лидера в класирането.

“Играл съм в „Левски”, да спечелиш на терена е напълно нормално, не заслужавам това отношение от феновете на „Левски”. Успяхме да реализираме попадение, знаехме как ще играят „Левски”, изгледахме им контролите. „Левски” направи две положения от наши грешки. Искам да благодаря и на ръководството на тима”, коментира Радуканов след мача.

“Имаме 18 човека в групата, ще е трудно напред, притеснява ме това. Целта ни е да останем в групата, а иначе моето виждане е до мача с „Монтана” не по напред”, каза още треньорът на „Пирин”.