Дъщерята на служителя във „Въгледобив Бобовдол” Владимир Миланов – Румина, приюти изгубено кученце, търсят се осиновители за още 2

Животинчетата са намерени в центъра на Сапарева баня, до дома на бившия кмет Цветан Динев

34-05-01-648
Влюбената двойка туристи Елица и Боби първи гушнаха бебетата кученца

3 изгубени кученца в Сапарева баня си търсят нов дом.

Първокласничката Румина Миланова от Дупница си осинови изгубено в Сапарева баня кученце, още две обаче си търсят дом.

„Трябва да помагаме в беда на децата на животните”, каза Румина. Тя е внучка на бизнесдамата от Дупница Румина Миланова, бивша главна счетоводителка на туристическото дружество „Рилски езера” в Дупница. Таткото Владимир Миланов, който работи във „Въгледобив Бобовдол”, остана горд от благородната постъпка на дъщеричката си, която е много добра ученичка и се грижи и за 3 домашни котки.

Със съдействието на „Вяра” и природозащитници от фондация „Природните чудеса на България” на кученцата бе осигурена храна и подслон. В момента се търсят осиновители или собствениците им.

34-05-01-659
Трите малки кученца са като омагьосани от Руми

Кученцата си харесаха първо младата влюбена двойка туристи от София Елица и Боби, които бяха на посещение в Сапарева баня. Те изкочиха пред дома на екскмета Цветан Динев, близо до минералната баня. Екскметът не знаеше на кого са малките каракачанчета. Боби и Елица от София нахраниха малките с баници и кроасани. За да не бъдат сгазени от профучаващите в района автомобили, природозащитници от Дупница прибраха кутретата.

За кандидат-осиновители телефонът за повече информация е 0988823281.