Огнеборци 1 час рязаха ламарини, за да извадят тялото на 49-годишна жена при адска катастрофа край Благоевград, болничният шеф д-р Огнян Митев: Детето й е в тежко състояние

34-03-02-777
Екипи на пожарна, полиция и СПО веднага бяха на мястото на катастрофата
02-02  mitev1
Д-р Огнян Митев

49-годишна гъркиня загина в зверска катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград в района на Антените, а 8-годишното й дете бере душа в „Пирогов”. Инцидентът стана вчера около 16:00 часа, когато лек автомобил БМВ с гръцка регистрация, движещ се в посока Благоевград, се отклонил надясно на мокра пътна настилка и се блъснал в тръбната основа на билборд, намиращ се на пътя.

34-03-02-666
Трупът на починалата остана за известно време на пътя, преди да бъде откаран в моргата

Вследствие на удара колата минала вдясно от мантинелата и се блъснала в дърво. Сигналът за тежкото ПТП е подаден незабавно на тел. 112 от шофьори на други автомобили, които спрели на място, опитвайки се да окажат първа помощ на пострадалите. Две пожарни и две линейки пристигнали на местопроизшествието светкавично, невредими успели да извадят обаче само мъжа на загиналата и детето им, което пътувало с тях в колата. То е транспортирано по спешност за СПО на МБАЛ – Благоевград в тежко състоянието, малко по-късно е откарано за „Пирогов”. „Детенцето бе докарано в много тежко състояние, на място му бе оказана помощ, но с цел по-голяма сигурност за живота му колегите решиха да го транспортират за София”, коментира шефът на МБАЛ – Благоевград, д-р Огнян Митев.

Очевидци на катастрофата разказаха, че вследствие на удара БМВ-то било смазано да неузнаваемост, а таванът липсвал. Огнеборците рязали ламарините на колата около едни час, за да извадят тялото на починалата. Така, след като бе изваден, трупът останал за известно време на пътя, преди да бъде откаран в моргата. Според разследващите случая органи най-вероятно високата скорост и хлъзгавият път са причините за произшествието, при което шофьорът е изтървал управлението на колата и се е ударил в билборда, колата се е завъртяла и паднала отстрани край пътя. Бащата, който е управлявал колата, не е пострадал. Пред полицаите той обяснил, че тримата се прибрали от столицата към Гърция, където били на гости за уикенда при свои приятели. Той отрекъл да е шофирал с висока скорост и бил почти в несвяст от смъртта на съпругата си.