Бизнесменът с най-много номинанации Ив. Константинов предостави първото място в ГЕРБ листата на Кирил Калфин, обяви: Ценя Калфин, както баща си, когото загубих като малък

Ген. Борисов е верният избор, добави вторият в листата на Кюстендил

34-01-02
Ивайло Константинов

 

Бизнесменът Ивайло Константинов, който е председател на Общински съвет – Дупница и координатор на ГЕРБ – Дупница, е втори в листата на ПП ГЕРБ – Кюстендил за народни представители. Въпреки че спечели най-много номинации из структурите на ГЕРБ в Кюстендил, той отстъпи първото място и народен представител в 41-вото, 42-рото и 43-тото Народно събрание стана Кирил Калфин.

34-01-02-%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d1%84%d0%b8%d0%bd
Кирил Калфин

„Ценя Калфин така, както бих уважавал собствения си баща, когото съм загубил като съвсем малък и не си го спомням. Калфин не искаше да се кандидатира, трудно ни беше да го убедим, той е човек с опит, юрист, бивш съдия с чувство за справедливост и мярка. Всички в ГЕРБ го обичаме и ценим, защото умее да води и да сплотява. Особено ценя и генерал Бойко Борисов, заслужава си човек да впрегне всичките си сили и да работи с хора като тях. Не виждам по-достойни българи, смятам, че сме поели по правият път, а той не е лесен, затова пък е верният и ще успеем” – каза Ивайло Константинов.

34-01-02-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8-%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b8

На местните избори той изведе ГЕРБ убедително като първа политическа сила с 11 общински съветници в местния парламент, като запази броя им в два последователни мандата. Дупничани си спомнят, че Константинов успя да спаси община Дупница от финансов колапс с мощна финансова инжекция в първите дни на първия мандат на новия кмет на Дупница Методи Чимев. Предшествиниците Атанас Янев и Братя Галеви тогава оставиха над 20 000 000 лв. дълг, токът и телефоните в кметството бяха изключени, а учителите бяха без заплати в продължение на една година. „Благодарение на отличните му контакти и приятелски отношения с хора от правителството на ГЕРБ за общината тогава бяха изпратени целеви средства в размер на 4,5 млн. лв. и жизненият ритъм бе възстановен. Това беше дело изцяло на Константинов” – припомниха общинските служители и учители.

ПП ГЕРБ – Кюстендил регистрира листата си с народни представители за предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори. Документите бяха внесени в РИК от областния координатор на партията Кирил Калфин. ГЕРБ бе първата политическа сила, която се регистрира в РИК за предстоящия вот. Трети в листата е Виктор Янев – преподавател и координатор на ГЕРБ – Кюстендил. Четвърта е Радослава Чеканска – педагог и координатор на Жени ГЕРБ – Дупница, а пета е Михаела Крумова – юрист, председател на Общински съвет – Кюстендил и член на Националния изпълнителен съвет на ЖГЕРБ. Шеста в листата е Мая Спасова – инженер и общински съветник в Общински съвет – Бобов дол. На седмо място в листата на ПП ГЕРБ за област Кюстендил е Марта Желязкова-Копанарска – социален работник. На осмо място в листата е Даниела Стоянова – бизнес администратор, председател на Общински съвет – Бобошево и координатор на Жени ГЕРБ – Бобошево.