Назначиха Александър Тошев със 700 лв. заплата за синдик на обявената в несъстоятелност фирма на футболния бос Емил Наков в Кюстендил

 

Наков и синът му Йордан държаха панорамния хотел „Хисарлъка” и Вилата на генерала, кредитори си разпределят имуществото им на 16 март

36-07-01-%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d0%bb-%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2
Емил Наков

Окръжният съд в Кюстендил стартира производство по несъстоятелност на „Хисарлъка“ ЕООД с управител Емил Наков и сина му Йордан. Двамата стопанисваха панорамния хотел „Хисарлъка“, който стои заключен от години, както и намиращата се в съседство Стара вила, преименувана на Вилата на генерала. Със свое решение съдът определи и синдик, това е Александър Тошев. Насрочи и събрание на кредиторите на 16 март за осребряване на имуществото. Производството по търговското дело е образувано по молба на най-големия кредитор „Митрева“ ЕООД. С нея е отправено искане към съда да бъде открито на производство по несъстоятелност на дружеството „Хисарлъка” ЕООД, тъй като същото е неплатежоспособно и свръхзадлъжняло.

36-07-01-3
Заради дългове Наков се прости с панорамния хотел

Синдикът на дружеството е съставил списъци с приети и неприети вземания на кредиторите на дружеството. Списъците са били предоставени в канцеларията на Кюстендилския окръжен съд на разположение на страните. Обявени са в Търговският регистър при Агенцията по вписванията. Не са направени възражения по изготвените списъци. Срокът за предлагане на план за оздравяване е започнал да тече на 05.02.2016 година. В законоустановения срок план за оздравяване на дружеството не е предложен.

36-07-01-2
Съпругата на Наков с шеф Манчев във Вилата на генерала

В решението си Кюстендилският окръжен съд посочва да се прекрати дейността на предприятието, както и да се постанови обща възбрана и запор върху имуществото на дружеството. Освен това са прекратени правомощията на Наков като управител. Лишават го и от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността. Това трябва да направи синдикът. Освен това трябва да започне осребряване имуществото на дружеството, включено в масата на несъстоятелността, както и да се пристъпи към разпределение на осребреното вече имущество. На събранието кредиторите трябва да вземат решение за реда и начина за осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността, метода и условията на оценка на това имущество, избор на оценители и определяне на тяхното възнаграждение. Определен е и месечен размер на възнаграждението на синдика – 700 лева.

Името на Емил Наков години наред се свързва с най-популярния спорт – футбола. Контактите му с разстреляния Георги Илиев, по-малкия брат от ВИС империята, му помагат за местния „Велбъжд“, а след това отива и в пловдивския „Локомотив“. Известно време след това е и изпълнителен директор на благоевградския „Пирин“.