Миньорът Сюлейман Идриз оцеля като по чудо след срутване в мина „Ораново”: Благодаря на Бог, че съм жив

 

36-05-01
Сюлейман Идриз оцеля като по чудо след срутване в мина „Ораново”

33-годишният миньор в рудник „Ораново” Сюлейман Идриз оцеля като по чудо след срутване в мината по време на работа. Инцидентът стана към 14,30 ч., когато е подаден сигнал за пострадал миньор под земята. Голям скален къс се откъснал, миньорът успял да отскочи, за да не го затрупа масата, но бил ударен в лявата подбедрица. Така Сюлейман се оказал със счупен ляв крак, той е настанен в отделението по ортопедия на благоевградската болница без опасност за живота.

Работници информираха, че той е от бригадата, която бе доведена в рудник „Ораново” през миналата година от мина „Черно море”, когато бе затворена. Докато бил преглеждан от лекарите в отделението по ортопедия на МБАЛ – Благоевград, Сюлейман Идриз споделил, че благодари на Бог, че е жив. „Видях как огромен къс от скала отскочи към мен. Залитнах и паднах на земята. Помня, че не усещах единия си крак, не можех да го помръдна от болка. Чух другите, с които работехме заедно, да викат за помощ и после съм изгубил съзнание. Събудих се в линейката на път за болницата”, казал Сюлейман Идриз.

Вчера шефът на мината Красимир Михайлов не бе открит за коментар. За коментар не бяха открити и от Инспекцията по труда в Благоевград.