“Рилски спортист” допусна първа загуба у дома – 76:80 от “Славия” след продължение

 

Домакините наваксаха 7 т. изоставане в края, грешки в продължението им костваха успеха

36-14-03-vasil2-usmivkite-barz-barzo

Усмивките бързо-бързо се изпариха от лицата на самоковки след края на мача с “белите”.

След 6 победи от 6 мача у дома “Рилски спортист” бе свален на земята от възродения състав на “Славия”. “Белите” взеха дербито на кръга в женската “А” група с 80:76 след драма с продължение и се вклиниха в тройката с 24 пункта. “Скиорките” пък слязоха от второ на четвърто място във временното класиране със същия точков актив.

Мачът в “Арена Самоков” бе изключително равностоен и предложи спиращи дъха емоции за стотината зрители в залата. Две минути преди края на редовното време столичанки имаха солиден аванс от 7 т. и изглеждаха сигурни в победата. Със силен финален щурм обаче домакините съумяха да се доберат до равенство 70:70 в редовното време.

Прибързани решения в нападение и поредица от непредизвикани грешки в допълнителните 5 мин обаче наклониха везните в полза на софиянки, които сякаш само това и чакаха, за да си осигурят успеха в полите на Рила.

Гостенките имаха добър ден при стрелбата от близко разстояние, реализирайки 51% от опитите си за 2 точки. Освен това подопечните на Силвия Пеева направиха и 8 грешки по-малко от противника, а почти 90-те процента успеваемост на състезателките на “Рилецо” от фаул линията не можаха да компенсират задаващото се поражение.

Най-полезна за представителките на рилския град се оказа Росица Мирчева с КПД от 16 пункта, а капитанката Никол Николова мушна 21 точки, но и направи смущаващите 12 грешки в хода на срещата.

В следващия кръг “Рилски спортист” го очаква тежко пътуване по оста Самоков – Варна – Самоков (над 1000 км в двете посоки), а съперник на отбора ще е вторият в подреждането “Черно море Одесос”. Сблъсъкът в морската столица е в събота (25 февруари) от 14,00 ч.