„Беласица-08“ надигра „Светкавица“ с 4:3 в Митиново

 

 

С по два гола на Николай Николов и Светльо Иванов отборът на „Беласица-08“ победи „Светкавица“ като гост с 4:3. Първият гол в срещата отбеляза Алекс Димитров от дузпа в 30-ата минута за 1:0. Радостта на домакините бе кратка, защото Николай Николов от отбора на гостите прехвърли от 20-ина метра умело стража на „Светкавица“ и резултатът бе изравнен – 1:1. При поредна контраатака футболистът от „Беласица-08“ Светльо Иванов се възползва от недобре избита топка от вратаря на домакините след изпълнение на ъглов удар и отбеляза красиво попадение със страхотен шут в 40-ата минута за 1:2.

След почивката гостите отново разчитаха на контраатаки, като играеха затворено, а домакините упражняваха натиск, за жалост безплоден. В 73-тата минута комбинация между Николай Николов и Светльо Иванов завърши с гол на последния от десетина метра за 1:3. Четири минути по-късно отборът на домакините чрез Валентин Бадалов успя да намали на 2:3 и се върнаха в играта. След изпълнение на фаул от Светльо Иванов Георги Джалев свали топката на Николай Николов и той не сгреши за 2:4. Три минути преди края на мача при меле пред вратата на гостите Христо Стоянов изпрати топката в мрежата за 3:4.

След мача президентът на „Беласица-08“ Марчо Мазнейков изрази задоволство от играта и резултата, което донесе трите точки на неговия тим. „През есента отборът на „Светкавица“ ни победи на наш терен, а сега компенсирахме ние на техен. Успяхме да победим един от добрите отбори в групата с тактически методи и с хъс за победа от страна на футболистите, на които гласувахме доверие”.