Бившият кмет Пеко Миланов застреля съседа си Рангел Рангелов в Трънско, скри трупа в гората

 

68-годишният Пеко Миланов, който е бивш кметски наместник на трънското село Горочевци, е убил свой съселянин. Жертвата е неговият съсед – 68-годишният Рангел Рангелов. Престъплението е извършено на 29 април в трънското село, в което постоянните жители са не повече от стотина. Местни алармирали за изчезнал 66-годишен мъж, който преди това се скарал със свои съселяни. По-късно трупът му бил намерен в гориста местност край селото, на около 600 метра от дома на жертвата. Починалият бил с няколко огнестрелни рани в тялото, които се оказали фатални за живота му. Самото убийство обаче най-вероятно е извършено пред дома му, а после трупът е преместен, твърдят хора от селото.

Служители на Областната дирекция на полицията в Перник и районното управление на МВР в Трън и съдебен лекар са извършили оглед на местопрестъплението. Трупът на починалия бил закаран в Съдебна медицина – Перник за аутопсия.

На Миланов му е наложена прокурорска мярка за срок от 72 часа и е привлечен като обвиняем. Предстои да му се иска постоянен арест, уточниха от полицията. Местни жители разказват, че задържаният Пеко Миланов, който преди около 28 години е бил кметски наместник в трънското селце, бил ерген и живеел сам. Той бил нисък и слаб, а жертвата – едър мъж. Затова в Горочевци се говори, че предполагаемият убиец е вързал тялото на разстреляния за автомобил и го е влачил до мястото, където по-късно то е било открито.

Преди да се разиграе трагедията, Рангел говорил по телефона с двама свои познати от селото и им се оплакал, че Пеко се заканил, че ще го убие. По време на последния разговор сигналът прекъснал и близките му не успели повече да се свържат с него. Това ги накарало да отидат на място в дома му, за да видят какво се случва. Не открили Рангелов, но видели петно, което силно ги усъмнило и те веднага подали сигнал на 112.