Каракачанов обеща изненади с имената на министрите

Целта е да се направи един отбор. Този отбор да играе стабилно и да изкара мандата, каза лидерът на “Атака” Волен Сидеров

След разговорите между представителите на ГЕРБ и Обединените патриоти този следобед Каракачанов обеща изненади с имената на министрите.

„Целта бе да се направи един отбор. Този отбор трябва да играе стабилно и да изкара мандата.“ Това каза лидерът на “Атака” Волен Сидеров след провелите се двучасови преговори между представителите на двете политически сили.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че ще имат министри, но те ще станат ясни утре, когато бъдат обявени. “Не ме карайте да чета синята папка. Коректно и резонно е това да бъде обявено лично от министър-председателя утре”, каза Каракачанов.

На въпрос ще има ли изненади, Каракачанов коментира: “Да ще има изненади, защото последните две седмици се тиражираха всевъзможни версии, които честно казано бяха доста произволни, така че ако се базирате на това, което вече е публикувано, ще има изненади”.

Каракачанов допълни, че разговорите са протекли в колегиален тон – още от програмата, през споразумението до персоналния състав. “Мен това ме задоволява повече. Доволни сме, защото начинът, по който бе сформирана коалицията първо с програмата за управление, след това със споразумението, след това с персоналния състав, премина в един нормален диалог и разговор, а не в пазарлъци”, каза още Каракачанов и допълни, че е присъствал и друг път на разговори, в които има пазарлъци, извиване на ръце.

“Тук не, напротив – бе много колегиално. Затова г-н Сидеров бе много точен като каза, че целта беше да се направи един отбор и аз мисля, че успяхме в това отношение”.

Ще има баланс по отношение на председателските постове в комисии и вицепремиери, каза още Красимир Каракачанов.

ГЕРБ и Обединените патриоти обещаха бъдещият кабинет да работи като “добре смазан механизъм” и се заричат за пълен мандат.