С борби, „Метане на бамбольок”, „Рипане трупешката” и забавления посрещат Гергьовден в Сандански и Спатово

Празничната програма за посрещането на един от светлите празници Гергьовден ще започне на 5 май 2017 г. (петък) от 17,00 часа в храма „Св. Георги” – гр. Сандански. За веселието ще се погрижат Зурнаджийска група – с. Кавракирово и Клуб „Леб и вино” – гр. Сандански. Програмата ще продължи на площада на с. Спатово от 18,30 часа. Ще се присъединят и танцово-певчески групи от района и група „Вамвакофито” – Гърция.

На 6 май (събота) от 07,30 часа в храма „Св. Георги” ще се отслужи „Празнично Богоявление”. Доброто настроение за празника ще подсигурят Зурнаджийска група – с. Кавракирово.

Борбите ще започнат от 16,00 часа на игрището на с. Спатово. Програмата ще продължи със състезателни игри: „Рипане трупешката” (скок от място) и „Метане на бамбольок” (тласкане на объл камък). Замисълът на тези разигравания е възраждането и предаването на игрите на нашите баби и дядовци. Записванията за участие ще се осъществят преди състезанията при комисията.

Празничната програма за посрещане на Гергьовден е организирана от Народно читалище „Георги Попиванов” – с. Спатово, фондация „Леб и вино” и с подкрепата на община Сандански.