“Рилски спортист” на полуфинал в НБЛ след 82:73 над “Балкан” в решителния 3-ти мач

Самоковци се изправят срещу хегемона “Лукойл Академик” за място на финала

“Рилски спортист” за трета поредна година е на полуфинал в Националната баскетболна лига. Това стана факт, след като самоковци спечелиха четвъртфиналната серия срещу “Балкан” с 2:1 победи.

В третия решителен сблъсък от трилогията възпитаниците на Людмил Хаджисотиров удариха съперника с 82:73 пред 1000 зрители в “Арена Самоков” и ще спорят с “Лукойл Академик” за място на финала. Първият дуел от битката е навръх Гергьовден (6 май) в Правец, играе се до 3 успеха от 5 мача.

Срещата със състава от Ботевград оправда очакванията на специалистите и двата тима изнесоха истински спектакъл за хората по трибуните. Близо 200-та запалянковци на “зелено-белите” пък показаха европейско поведение, като поздравиха “скиорите” след края на двубоя.

За пореден път най-деен в редиците на “Рилецо” бе американецът Еван Бруинсма. Янкито записа на сметката си 18 точки и 8 борби, а лидерът на отбора Йордан Бозов бе безупречен в решителните моменти на сблъсъка, реализирайки 16 пункта. Чудесно в хода на срещата се включи и рядко попадащият в центъра на събитията младок Денислав Вутев, блеснал с чуден дабъл-дабъл от 13 т. и 10 овладени топки.

“Бяхме много добре подготвени тактически и изиграхме мача с огромно желание и амбиция. За да победиш “Балкан”, трябва да си на топ ниво. Момчетата спазиха тактическата дисциплина и бяха непримирими до последната секунда. Поздравявам и съперника, който показа стойностни неща през целия сезон. За нас е чест, че победихме ботевградчани, защото те бяха малко по-класният състав, но никога не трябва да се подценява сърцето и манталитетът на нашия отбор”, сподели след драмата в полите на Рила наставникът на победителите Хаджисотиров.

Относно предстоящите битки с шампиона “Лукойл Академик” Удо заяви: “Ще дадем най-доброто от себе си, пък каквото стане. Най-важното е да играем мъжки, освободено и да дадем всичко от себе си”.

Снимка: Младокът Вутев (в бял екип) бе изненадващият жокер в ръкава на старшията на домакините Хаджисотиров.