Самоковските атлети спечелиха Ученическите игри в Долна баня, класираха се за финалите в Сливен

Лекоатлетите от рилския град не оставиха шанс на конкурентите си и в края заслужено ликуваха

Съставите на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” (момчета, 5-7 клас) и СУ “Отец Паисий” (8-10 клас) – гр. Самоков, спечелиха зоналния кръг на Ученическите игри по лека атлетика в Долна баня и се класираха за финалния национален етап на надпреварата в Сливен през следващия месец.

С най-голям принос за успеха на прогимназистите от първото школо бяха победителят в бягането на 100 метра и в скоковете на дължина и височина Димитър Тосков и първенецът в бягането на 800 м Теодор Тотев. Щафетата на школския отбор на 4 х 100 м също бе най-бърза.

При девойките от “Отец Паисий” най-добре се представиха двукратната победителка на 100 м и 200 м гладко бягане Каролина Аджова и спечелилата бягането на 400 м и скока на дължина Вивиан Кръстева.

Третият самоковски състав, класирал се за участие в зоналния кръг на Ученическите игри – на момичетата от 5-и до 7-и клас на ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, остана на призовата втора позиция в своята категория, въпреки отличните изяви на Изабел Крамарска, триумфирала в три дисциплини – бягане на 100 м, дълъг и висок скок.

След края на надпреварата ръководителите на състезателите Виолета Гамалова и Ивана Матина изразиха задоволството си от представянето на възпитаниците им и ги призоваха към пълна мобилизация за финалите в Града под Сините камъни.