Източници на вестник „Вяра” от Македония: Скандалната бизнес дама от Дупница Лилия Попова цъфна в компанията на посланици в Охрид, върти ли бизнес с български паспорти? Развя знамето на най-антибългарската партия ДПМНЕ

Сашо Василевски, Олег Босале, Лилия Попова, Любен Арнаудов с други трима приятели – отляво надясно

Попова дели обща трапеза с автоджамбазина Олег Босале, известен като пръв помощник за побългаряването на македонци, коментират в Охрид 

„Смени ли бизнеса скандално известната Лилия Попова от Дупница? Преди се занимаваше с експресно вадене на документи от КАТ – Дупница за коли, купени от македонци, сега да не се е прехвърлила на български паспорти за братята от Македония?”, питат източници на вестник „Вяра” от Охрид. Попова, която се прочу след шумна акция на ДАНС и полицията влезе в офиса й в Дупница, цъфна на трапезата на най-големия автоджамбазин в Охрид – Олег Босале.

Дупничанката развява знамето на ДПМНЕ.

По неофициална информация той съдейства на македонци да получават български паспорти. „Хора от Македония, които желаят да придобият българско гражданство, се обръщат към него за съдействие. Твърде вероятно е той да има фирма за легализиране на документи. Иначе Босале е един от най-крупните автоджамбази. Лилия Попова и Олег Босале са неразделни. Всеки ден се разхождат из центъра на Охрид, често в компанията на ВИП приятели.

„Лилия Попова сега се представя за собственик на фирма „Лина – Транс“. Тя се вихри както из заведенията на Охрид, така и из дупнишките кръчми, прескача често и до Албания, на 10 април е била в град Поградец. И постоянно е придружавана от Олег.

Олег Босале и Лилия Попова са засичани постоянно заедно по заведенията.

Тази дупничанка явно има подкрепата на депутатите, затова развява знамената на партията ДПМНЕ – Демократична партия за македонско национално единство. Забележете, че това са знамената на партията, която напълно отрича България и всичко българско в Македония, най-антибългарската и сърбоманска партия, предвождана от Никола Груевски”, твърдят източниците на вестник „Вяра”. Според тях ДПМНЕ постоянно и неуморно мачка българите там и ги нарича цигани.

Другият въпрос е истина ли е, че Олег Босале получава 500 евро на паспорт? Той е изключително близък до няколко посланици. Лилия Попова е в тяхната компания. Най-голям приятел на Олег и Лилия е Сашо Василевски от Охрид – посланик от ВМРО-ДПНЕ. Вторият им голям приятел и ключов играч в Охрид е Любен Арнаудов, също посланик в парламента. Имат и по-обикновени приятели – послушковци във властта в Македония. Всички те са дружки и с българския консул в Битоля Теодор Русинов. Тази група има и много силни позиции по институциите в София”, издадоха източници на вестник „Вяра” в Охрид.

Припомняме, че миналата година униформени нахлуха в офиса на Попова, откъдето бяха изнесени документи, тефтери за черно счетоводство, компютри и официални документи с неистинско съдържание. Обискът е след сигнал за данъчни измами, финансови афери и точене на ДДС.

Офисът на Попова се намира на партера в дома й, точно пред входа на КАТ – Дупница. Според сигнала, довел полицията при Попова, служителите й се ползвали с ВИП статут пред КАТ и така успявали да извадят документи за коли, купени от македонци, за отрицателно време. Деверът й Георги Попов лежи в затвора в Бобов дол за търговия с амфетамини. В дома му в село Дяково бяха намерени пакети с амфетамини за 100 000 лв., набутани в кучешка колиба.