Кабинетът ”Борисов” 3 прие властта от служебния кабинет

Огнян Герджиков и Бойко Борисов взаимно се похвалиха

Служебният премиер Огнян Герджиков предаде властта на новоизбрания за трети път министър-председател Бойко Борисов.

Ще положим всички усилия, старание и мъдрост да стане по-добре в България и да избегнем хаоса, заяви Бойко Борисов на церемонията по встъпване в длъжност в Министерския съвет.

По-рано Народното събрание утвърди структурата и състава на новото правителство.

“Искам първо да ви поздравя с вашия голям успех, с избирането ви за трети път за министър-председател на Република България. За да стане това факт, трябваше да бъдат проведени едни честни и демократични избори. Ако изборите не бяха такива, може би не вие щяхте да бъдете премиер. Служебният кабинет успя да проведе едни свободни, демократични избори“, заяви Огнян Герджиков.

Ако изборите не бяха честни и демократични, може би не Бойко Борисов щеше да е премиер, каза още Герджиков.

Успя да направи решителни крачки по пътя на подготовката на председателството на България. Успя да ви завещае една пълна хазна, която вие с вашата фискална политика предпоставихте, а ние продължихме, изтъкна служебният премиер.

Благодаря на служебното правителство за честните избори и на президента Радев, че и днес дойде в парламента. Ако не бяха честни изборите, може би нямаше да сме ние тук, изрази съгласие Борисов.

Свършихме доста работа. Бих искал да използвам наличието на медиите, за да опровергая една теза, която се налага. Последните, които могат да бъдат упреквани, че искат да управляват за власт това сме аз и колегите, каза Борисов. По думите му и сега няма повод за радост.

15 депутати разлика в наша полза. Нямаме право да дезертираме. Трябва да се захващаме за работа, каза още премиерът.

Борисов изрази надежда служебното правителство да продължи да бъде в контакт с неговия кабинет, “защото ние от опит знаем колко е трудно и колко ежедневни неща има да се довършват. Не сме реваншистки настроени хора”, посочи премиерът.