XI ОУ „Елин Пелин“ отбеляза 50-годишния си юбилей в Двореца на културата в Перник, кметът Церовска пожела здраве и успех

 

С пълна зала в Двореца на културата XI ОУ „Елин Пелин“ отбеляза 50-годишния си юбилей. Тържествената церемония беше уважена от кмета на община Перник Вяра Церовска и нейния екип, председателя на Общинския съвет Иво Савов и неговите заместници, началника на РУО Ваня Коконова, директори на училища, бивши и настоящи учители и ученици.

„За мен е чест и удоволствие да изразя своето отношение и висока оценка за вашия всеотдаен труд, за отговорността, за любовта, за старанието и за вниманието, с които изграждате и възпитавате пернишката общественост“.

С тези думи кметът Вяра Церовска приветства колектива на XI училище. Тя допълни, че личностите, които изгражда училището, остават и развиват Перник и пожела здраве, просперитет, вяра и вдъхновение на преподавателите и възпитаниците.

Много емоционално беше словото и на директора на училището Емилия Плякова, чийто път е започнал оттам още от ученическите й години.

Изключително въздействащ момент в празничната програма за всички присъстващи беше филмът, в който бяха показани важните събития от самото създаване на училището до ден днешен. Вълнуващи бяха и изпълненията на талантливи ученици. Те пяха емблематични песни и разтърсиха сцената с разнообразни танци.