С венци и „Песни за юнаците” неврокопчани начело с кмета Вл. Москов и Неврокопския митрополит Серафим почетоха паметта на Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, зам.-кметът Саид Иброш, Неврокопският митрополит Серафим, народният представител Богдан Боцев, областният управител на Благоевградска област Валери Сарандев почетоха паметта на Гоце Делчев.

Честванията на 114 години от гибелта на патрона на планинската община събра пред паметника на Гоце на централния площад в града още представители на институции, учреждения, неправителствени организации и политически партии, учебните заведения в града и граждани.

След полагането на венци и цветя в Дома на културата тъжната годишнина беше почетена с концерта „Песни за юнаците“, посветен на славните войводи, дали живота си за свободата на Пиринския край. В препълнената зала хората се насладиха на уникален спектакъл с участието на два ансамбъла – от Гоце Делчев и от Скопие, Македония.

Най-хубавите песни, посветени на славни войводи, изпълниха певците и инструменталистите от Националния ансамбъл за народни игри и песни на Македония ТАНЕЦ и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев.