15-годишният тенисист Радослав Котев от Дупница пребори батковците си и завърши 6-и на националния турнир “Млад Олипмпиец”

Радослав Котев

Един от най-големите дупнишки таланти в тениса на маса Радослав Котев постигна поредния си успех на националния турнир “Млад Олипмпиец” до 18 години. По регламент в него участваха 16 състезатели от цялата страна, класирали се от предишните 2 етапа на турнира, подредени в 4 групи, а домакин бе Момчилград. Освен Котев, СКТМ “Марек-Дигеста.спорт” бе представен и от Николай Брейчев.

Радослав завърши 2-ри в своята група, като допусна загуба само от настоящия шампион Стефан Тодоров “Стоянстрой” Пловдив и победи Константин Камбуров “Дунав” Русе и Георги Гогов “Дигеста Профиспорт” София и по този начин намери място сред 8-те най-добри.

Николай зае 3-то място в своята група и продължи надпреварата за разпределение на местата от 9-о до 16-о. Там той не допусна загуба и в крайното класиране зае 9-о място.

След много драматични мачове в първата осмица, Радослав победи категорично Георги Величков ” Кабаков” Шумен и миналогодишния шампион до 15 г.  Христо Христев “Стоянстрой” Пловдив. В крайното класиране зае 6-то място.

“Това е страхотен резултат за него. Той е едва на 15 години и за сефте се състезава в тази възрастова група. Тази година Радослав е част и от мъжкия представителен отбор на клуба, който участва в “А” РГ и в младежкия отбор до 21 години. За пореден път това достойно момче ни накара да се гордеем с него. Отново показа голям дух и сърце. Поздравявам и Николай за добрата игра”, коментира треньорската му Емилия Ганчева.

Едва 9-годишният Стефан Димитров, който е състезател на клуба, също успя да намери място сред първите 16 във възрастовата група до 12 години. Той ще играе на финалния етап в град Свищов, който стартира утре.