Ученици от дупнишкото СУ „Св. П. Хилендарски“, се завърнаха от обмен в Испания

Испания посрещна учениците от СУ „Св. П. Хилендарски“, град Дупница с вятър и дъжд, с топло слънце и цветна дъга. Едноседмичният престой в Испания беше феерия от емоции, нестихваща фиеста, увенчана със скъпи спомени и сърдечни приятелства.
Учениците от паралелките с интензивно изучаване на испански и английски език в СУ „Св. П. Хилендарски“ присъстваха в часовете на испанските ученици в I. E. S. Comuneros de Castilla. Правиха упражнения по граматика в часовете по испански и английски език, дискутираха и упражняваха езиците, които владеят. Правиха дисекция на очна ябълка и микроскопски наблюдения в часа по биология и коментираха на английски език наученото. Спортуваха в часовете по физическо възпитание. Испанските деца ги поздравиха с песни, а българските – танцуваха. Изненадаха ги с типични испански ястия, приготвени от тях самите и върнаха жеста, направен им в България.

Учениците живяха в семейства в град Бургос. Разгледаха старинния град, който ги очарова с архитектурата и забележителностите си. Посетиха Мадрид, направиха екскурзии до Саламанка, Кобарубиас, Лерма.
Времето, прекарано в Испания, беше полезно и много забавно. Учениците усъвършенстваха познанията си и по двата чужди езика, изучавани в нашето училище, опознаха богатата история, кулинария и култура на испанците. И в България, и в Испания децата се забавляваха чудесно, запазиха мили спомени и споделят планове за нови срещи.