Тръмп с писмо до към Борисов: С нетърпение очаквам да работя с Вас

Бойко Борисов получи поздравителен адрес от Доналд Тръмп

С нетърпение очаквам да работя с Вас за засилване на двустранното ни партньорство и в интерес на общите ни цели като съюзници и приятели, пише Тръмп до Борисов.

Президентът на САЩ поздравява Бойко Борисов като за изборната победа и избирането му за трети мандат като министър-председател на България, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тръмп се обявява за задълбочаваме връзките между българския и американския народ и подчертава, че в тези важни за България времена изискват силно и решително лидерство.

„Дълбоко ценя приноса на България в нашите общи мисии: като съюзници стоим рамо до рамо в Афганистан и Косово, а като коалиционни партньори се борим да унищожим ИДИЛ. Също така съм благодарен за широката подготовка за домакинството на най-голямото учение на НАТО в Европа тази година. Особено съм радостен от плановете на България да засили и модернизира отбранителните си способности, които са от ключово значение в общата ни работа при справяне с нетърпящи отлагане предизвикателства пред нашия Алианс, включително тероризма и миграцията“, заявява още американският президент в поздравителния адрес. По думите му целта да бъдат защитени сигурността, свободата и просперитета на гражданите лежи на най-силната основа -споделения ангажимент към силата на демократичните институции и върховенството на закона.

“Въпреки че предизвикателствата пред нас са значителни, убеден съм, че тези устойчиви ценности ще спомогнат да постигнем единството и способностите, необходими да осигурим на своите нации бъдещето, което заслужават“, пише още президентът на САЩ до българския премиер.

Бойко Борисов вече получи поздравления от германския канцлер Ангела Меркел, която заяви, че избирането му за трети път начело на държавата е доказателство за доверието в него и за това, че е “куражлия човек”.