Долнобанци препълниха храм „Успение на Пресвета Богородица“ на Цветница, кметът Вл. Джамбазов и семейството му взеха празнично причастие

Четиригодишната Лора Григориева беше кръстена навръх празника

Стотици миряни и вярващи от Долна баня и гости на рилския град изпълниха на Цветница енорийския храм „Успение на Пресвета Богородица“ и присъстваха на Златоустовата литургия, отслужена от ставрофорен иконом Пламен Димитров.

Всички запалиха свещ за здраве и си взеха от осветените от енорийския свещеник върбови клонки, като не пропуснаха да се помолят пред иконата на „Вход Господен в Йерусалим“ за повече късмет и благополучие през годината в семействата.

На празничната църковна служба присъства и кметът на Долна баня Владимир Джамбазов заедно със своето семейство, което в този ден взе своето празнично причастие.

В празничното си слово енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров припомни на всички присъстващи в храма за тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим, приветствайки Спасителя с маслинови и лаврови клонки и виковете „Осанна!

На Цветница пък своето Христово кръщение получи четиригодишната Лора Григориева. Именниците по традиция почерпиха след църковната служба за своя празник, като на трапезата имаше и риба, както разрешава канона в тази шеста Неделя на Великия пост.