Кметът Владимир Джамбазов раздава по 20 и 30 лв. на пенсионерите в Долна баня за Великден, изграждат обществена пералня в сградите на бившето поделение

Обществена пералня ще бъде изградена в Долна баня, решиха съветниците на сесията на ОбС. Социалното предприятие ще осигурява социално-икономическа рехабилитация и интеграция на лица от уязвими групи в Долна баня. Процедурата е финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., като за целта ще се използват помещения в сградите на бившето военно поделение край рилския град.

По 1000 лева от общинския бюджет отпуснаха съветниците за подпомагане дейността на двата клуба през годината – на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ и на пенсионерския клуб „Надежда“. Социална помощ от 1000 лева гласуваха на сесията местните парламентаристи на Златка Алексова за ремонт на къщата й след възникнал пожар миналия месец. И за великденските празници пенсионерите от Долна баня ще получат парична помощ от общината – тези с пенсия до 300 лева по 30 лева, а тези до 400 лева – по 20 лева, решиха общинарите. За 9 май – Деня на Европа, двамата живи фронтоваци от рилския град Иван Кьосев и Иван Василев ще получат по 50 лева, а 14-те вдовици на фронтоваци – по 30 лева.

Местните парламентаристи единодушно одобриха текста на Споразумението между община Долна баня, представлявана от кмета Владимир Джамбазов, и „Културна асоциация С`Ардза“ със седалище в град Сасари, Сардиния, Италия, представлявана от Романо Фодай. Общинските съветници гласуваха и дадоха съгласието си община Долна баня да кандидатства с проектно предложение по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 година „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“ в партньорство с „Културна асоциация „С`Ардза“ град Сасари, Сардиния, Италия, с проект за насърчаване на транснационалното сътрудничество по отношение на обмяна на опит, добри практики и модели за устойчиво интегриране на пазара на труда на младите хора до 29 години.