Футболистите на „Беласица“ се готвят за победа в Пазарджик, Валентин Костов отпада за мача заради натрупани жълти картони

„Беласица“ завърши 2:2 с отбора на „Миньор“ (Перник“ в последния си мач от първенството на ЮФГ

Равният мач 2:2 на стадиона в Коларово между „Беласица“ и „Миньор“ (Перник) бе обсъден обстойно с футболистите и треньорския щаб. Всеки един от състезатели пое вината си за това неочаквано равенство, за което голям дял има и съдийската тройка и бе обещано да се борят за пълен успех срещу „Хебър“  в Пазарджик. В този мач в състава няма да попадне наказания за натрупани пет жълти картони Валентин Костов. Възможно е да се направят и някои размествания по постове и при това положение да се приложи схема на игра 4-3-3, като пред вратаря Благой Стоянов ще заемат места Марин Георгиев, Милчо Макенджиев, Любомир Граминов и Костадин Георгиев или Ангел Смилков, в халфовата линия – Запро Динев, Владимир Кабранов и Атанас Димитров и в нападение Красимир Шапкаров, Кристиян Стоилов и Марти Таушанов.

От отбора на домакините старши-треньорът Танчо Калпаков сподели, че предстои много тежък мач с един от силните отбори в групата-този на „Беласица“ (Петрич). „Нямаме контузени и наказани. Излизаме и се надиграваме и нека победи по-добрия на терена”.

Очакват се рекорден брой зрители на този мач между два бивши членове на „А“ група. Както е известно през 2000 година по споразумение между двамата президенти Димитър Димитров-Маймуняка и Костадин Хаджииванов-Коце Маца двата тима се обединиха и под името Хебър-„Беласица“ със старши-треньора Воин Войнов заиграха на стадион „Цар Самуил“ в Петрич в майсторската група.