Певицата от Сапарево Ваня Кудева усвои тънкостите на италианската кухня след 1 г. живот зад граница, глези любимия си Иван Паризов с ягодов крем и рулца с моцарела

Певицата Ваня Кудева от Сапарево освен разкошен глас има и невероятен усет за изисканата и стилна храна. Ваня завърши ЮЗУ и замина да живее в Италия при своя любим Иван Паризов. Ваня свикна много бързо с италианския начин на живот и винаги е модерна, различна и интересна. Наскоро тя промени и цвета на косата си и от блондинка мина в отбора на брюнетките. Ваня обожава да глези Иван с изискани ястия и е усвоила тънкостите на италианската кухня. С Иван ги свързва най-истинската и силна любов на света и двамата споделят еднаква страст към пътешествията, малките, но красиви жестове и, разбира се, към вкусната храна. Ваня сподели пред „Вяра” любимите рецепти, които приготвя на Иван в Италия.

Спагети със сметана и топено сирене

 

Продукти:

 

  • 4-5 скилидки чесън
  • 300 г пушено месо
  • бекон
  • 250 мл сметана
  • 250 мл прясно мляко
  • 150 г топено сирене
  • 150 г кашкавал
  • 330 г спагети (2/3 пакет)

 

Приготвяне:

В дълбок съд запържвам малко чесън (съвсем леко, за да не загори). В същата мазнина, след като е махнат чесънът, запържвам пушено месо (може и кренвирши, но с пушено месо става много по-ароматно). Махам и него, след което в същата мазнина добавям 250 мл течна готварска сметана и също толкова прясно мляко. След като заври, добавям около 150 г кашкавал и също толкова топено сирене (може и пушено, но топеното по-бързо се разтапя). Оставям да покъкри леко на котлона за около 5 минути и сосът е готов. Сервира се със сварените и изцедени спагети.

Пилешки рулца с моцарела и бекон

 

 

Продукти:

  • пилешки гърди
  • 200 г моцарела
  • 125 г бекон
  • 8 филийки масло

– 2 с.л. сол, черен пипер

 

Пригответе

4-те филенца срежете ги на две по дължина, овкусете ги със сол и черен пипер и ги начукайте леко. Върху всяко парче филе поставете по едно парче бекон, поръсете с моцарела, нарязана на кубчета, завийте на руло и фиксирайте с клечки за зъби. Изпържете за 4-5 минути в силно загрято масло, прехвърлете в тавичка и запечете около 25 минути на тих огън. Поднесете със свежа салата от домати и босилек.

 

 

Италиански крем с ягоди и ром

 

Продукти:

– ягоди

– 600 г бишкоти

– 8 бр. яйца

– 4 бр. захар

– 100 г прясно мляко

– 550 мл брашно

– 3 с.л. масло

– 20 г ром

– ванилия

 

Приготвяне:

Няколко ягоди се оставят настрана за украса. Останалите се нарязват и се поръсват с 2 супени лъжици захар. Оставят се и в това време се прави кремът. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Добавя се брашното и се разбърква добре. Млякото се кипва с ванилията и се налива на тънка струйка в сместа с жълтъците при непрекъснато бъркане. Сместа се премества в тенджерка и се загрява на слаб огън. Кипва се и се вари 3 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се добавя маслото. Белтъците се разбиват на пяна и се добавят в горещия крем. Разбърква се внимателно и се добавят нарязаните ягоди. Ромът се смесва с 2 супени лъжици вода. Бишкотите се начупват, разпределят се в купички и се напръскват с ромовата вода. Отгоре се излива кремът и се оставя в хладилника за 2 часа. Преди сервиране се украсява с ягоди.