Тризначките от Благоевград взеха на мушка адвокатското съсловие! Адв. Марио Биков с оправдателна присъда, след като го изправиха на съд, изригнаха във фейсбук: Най-големите измамници са кантора „Марковски”

Тризначките Вяра, Надежда и Любов Станчеви от Благоевград обявиха война на адвокатите. Първо изправиха пред съда  адвокат Марио Биков. Той ги защитаваше служебно по делото за клевета, което заведе срещу тях продуцентът на „Биг Брадър” Никола Тупарев. Две от тризначките обаче се оказаха осъдени на 5000 лв., а Любов бе оправдана. Те смениха Марио Биков с друг служебен адвокат, след което пуснаха и жалба срещу него в Адвокатския съвет.

Марио Биков

„С много вяра, надежда и любов се отнесох към проблема на сестри Станчеви, изразяващ се в нанесени обиди и клевети към човек, изплатил им стотици хиляди левове, колкото аз едва ли бих заработил като адвокат. Наистина срещите ни се провеждаха в моя офис, където ги приемах с много любов, а те с вяра и надежда ми споделяха факти, не само за делото, а още от времето, когато Тодор Живков им подарил апартаменти, защото са рядък природен феномен. От споделените им факти разбрах, че аз съм двадесет и първият им адвокат, който получава тяхната вяра, надежда и любов, и разбрах още тогава, че е въпрос на време да си намерят двадесет и втори. По делото защитих техните права и интереси, но решението не беше в тяхна полза, макар че едната от трите не беше осъдена, а само двете сестри. Това решение изпари вярата и надеждата ми в правосъдната система, както и любовта ми към същата”. Дисциплинарното производство приключи с оправдание за адвокат Биков.

Следващата стъпка на тризначките бе да нападнат адвокат Марковски в социалната мрежа. „Най-големите измамници са АДВОКАТСКА КАНТОРА “МАРКОВСКИ”. Нито е истинско пълномощното, нито “договора за парите”, обявиха сестрите в профила си във фейсбук. „Има жълт кочан, свързан с НАП, и единият лист остава за клиента, а това, което те ни дадоха, е БУТАФОРИЯ КАТО ТЯХ! Знаем, че пълномощното има срок на давност, но и след 100 години измамата си е измама”, коментираха трите сестри.