Световният шампион Иво Ангелов и легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони специални гости на патронния празник на 13-о ОУ в Драгичево

Световният шампион по борба Иво Ангелов и легендарният вратар на ЦСКА и националния отбор по футбол Георги Велинов-Джони бяха специални гости на патронния празник на 13-о ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Драгичево. Спортните величия поздравиха учениците и учителите с празника и им пожелаха да тренират редовно, защото спортът дисциплинира.

Приветствие отправи и кметът на селото Виктор Викторов. Той не скри емоциите си, че в рамките на този хубав ден се открива и реновираният спортен салон към местното училище. Викторов изказа специална благодарност към ръководството на община Перник за оказаното съдействие.

На тържеството в училището присъстваха и зам.-кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и секретарят на общината Радослава Манова.

Програмата продължи със спортен празник, в който се включиха още училищата от с. Рударци, с. Кладница и 5-о СОУ „Петко Р. Славейков“. Учениците се състезаваха в няколко категории -баскетбол, волейбол и мини футбол.

„В училището в с. Драгичево се обучават 110 ученици от първи до осми клас. Тази година то навършва 139 г. от създаването си“, сподели директорът на учебното заведение Диана Иванова.