Емил Тренков: Победихме в директния двубой за оцеляване отбора на „Свобода“, но това не трябва да ни успокоява

Емил Тренков влезе в игра през първото полувреме.

Победа с 3:1 над „Свобода“ (Пещера) взе „Вихрен“ (Сандански) в пореден мач от битката за оцеляване. Първият гол в срещата бе отбелязан в 13-ата минута, когато след високо центриране отляво Венцислав Стоянов укроти топката от въздуха, влезе навътре в наказателното поле и със страхотен шут насочи кълбото в долния ляв ъгъл на гостите, получи се рикошет и резултатът бе открит. В 25-ата минута след двойно подаване Георги Владимиров изведе Светослав Саватов отляво в наказателното поле, който очи в очи с вратаря на гостите го преодоля за 2:0. По един пропуск през първата част на срещата за отбора на „Вихрен“ направиха Георги Владимиров и Венцислав Стоянов.

След почивката в отбора на домакините поетапно се извършиха три смени. Александър Русков зае мястото на Георги Владимиров, Петър Дънгов – на Илия Каталски и Ради Михов на играещия треньор Емил Тренков. В 55-ата минута Александър Русков бе изведен вътре в наказателното поле на гостите и майсторски излъга вратаря им за 3:0. Веднъж той разтресе и дясната странична греда зад стража на „Свобода“ (Пещера). Непростими пропуски за отбора на домакините направиха и Георги Владимиров и Венцислав Стоянов. Почетното попадение за отбора на гостите бе отбелязано от Живко Готев с глава в края на срещата след центриране от фаул.

„Доволен съм от старанието на футболистите, на които гласувах доверие в този директен двубой. В миналия мач срещу „Чепинец“ като домакини от осем голови положения реализирахме само едно, а този път – три и спечелихме срещата. Всеки мач до края на първенството е важен за нас за оцеляването ни в групата”, сподели Емил Тренков.

Следващият мач на „Вихрен“ е в събота, 13 май, срещу „Марек“ на стадион „Бончук“ в Дупница.