Златистия легна на гърба на изгората си Мариела, имотната дама издържа цялото семейство, има къща в „Бояна” и джипка БМВ Х5  

Страшилището на Дупница и цяла Югозападна България Злати Златев-Златистия е станал мъж под чехъл, без пари и напълно зависим от доходите на жена си Мариела, съобщава „Уикенд“. Двамата нямат брак, но живеят на семейни начала. В края на септември 2015 година им се роди син. Грижите и отговорностите за детето са били изцяло поверени на майката и нейните родители. 35-годишната Мариела била от заможно семейство. Имала къща в столичния квартал „Бояна“, а автомобилът, който шофирала, бил джип БМВ Х5. Самата тя се занимавала с брокерска дейност.

В ъндърграунд средите се твърди, че мацката лично е успяла да изчисти всички стари борчове на бащата на детето си. Тя се грижила дори и за големия му син Даниел. Той е плод между любовта на бандита и първата му съпруга Фиданка. Злати Златев успя да свали Мариела преди 3 години, докато уж трябваше да се лекува във варненска болница, за което беше пуснат от затвора. Към днешна дата обаче славният апаш пак има проблеми с правосъдието. Бившият бос на ВИС -2 в Дупница е обвинен за хулиганство, за което може да получи 6 години затвор. Той бе арестуван на 14 декември миналата година, след като с мерцедеса си се заби в бариерата на районното полицейско управление в Дупница. Дори и да получи ефективна присъда, Златистия няма да лежи на топло, защото е инвалид. Той ще бъде преместен под охрана в болнично заведение. Страда от 4 болести – дискова херния, двустранна коксартроза, синдром на Браун и остеомиелит на дясното бедро. Злати Златев е легенда в подземния свят, а подвизите му още се разнасят. При меле на 23 ноември 1997 година в центъра на Дупница мафиотът застреля братовчед си Любомир Мантарков и се опита да избяга. Тогава ченге го простреля в гърба и оттам идват всичките му здравословни проблеми. 18-годишната му присъда изтече на 16 ноември 2015 година. Преди да забремени Мариела, той имаше връзка с 35-годишната блондинка Албена от известна фамилия на интелектуалци в Дупница.