Гимназия „Христо Ботев”-Дупница завоюва бронзовите медали на ученическото първенство по волейбол в Добрич, Светослав Иванов с приз за най-добър реализатор

Отборът на Гимназия „Христо Ботев”

Още един успех за младите спортни таланти от Дупница. Отборът на Гимназия „Христо Ботев” спечели бронзовите медали на националното ученическо първенство по волейбол. Финалите във възрастовата група 11.-12. клас бяха в Добрич.

10-има от цялата страна достигнаха до финалната надпревара. Дупничани бяха в група „А“ заедно с представителите на София, Враца, Русе, Смолян. В група „Б“ играха отборите на Кърджали, Ябланица, Варна, Добрич и Бургас. Отборът на дупнишката гимназия бе воден от Христо Райчев, Димитрина Зарева и Гергана Миленкова. Тимът записа 3 победи в групата и зае второ място след състава на София. На полуфинал дупничани загубиха с 0:3 от Кърджали, но след това в битката за бронзовите медали премазаха представителите на Варна с 3:0. Индивидуален приз за реализатор спечели Светослав Иванов.

Светослав Иванов получи индивидуален приз.Също така през уикенда невероятен успех постигна футболният отбор на ПГОСУ-Дупница. На финала на ученическото първенство по футбол, което се проведе в Разград, дупничани победиха с 4:2 след изпълнение на дузпи домакините и станаха шампиони на България.