Осиновиха първото куче по проект на община Дупница и сдружение за защита на животните, доброволката Даниела Борисова: Търсим стопани на още 20, ремонтират клетките

Момчетата от „Неразделни братя“ на Димитър Недев и „Патриоти Дупница“ на Кирил Чакъров помагат на инициативата

„Условията в приюта придобиват вид, какъвто трябва да бъде. За целта трябва да отбележа, че срещаме подкрепа и разбиране от община Дупница. Предстоят ремонт на старите клетки и още подобрения в района, за да бъдат още по-добри условията. Ще организираме дарителски кампании, дни за разходка на кучетата от доброволци, а в момента разговаряме с „Неразделни братя“ на техния традиционен събор да дадем възможност нашите кучета да намерят свой дом. Радостното е, че момчетата от „Неразделни братя“, както и „Патриоти Дупница“ откликнаха на идеята да помагат и вече се включиха в първата ни инициатива и ще продължат с помощта. Имаме още идеи, но нека да започнем с реализирането им, преди да ги официализираме“, допълни Борисова.

За последния месец други неправителствени организации, които се занимават също със защита на животните, са извели няколко кучета за лечение в клиники. От общината призовават: „Ако искате да си вземете любимец, ако искате да станете осиновител или да споделите страницата си сред приятелите и дадете възможност на някой от красавците в приюта да намери стопанин – не се бавете. Можете да разберете повече на следната фейсбук страница.