Продават заведението на ЕТ „Илиян Ников“ в Кюстендил за 175 бона заради непогасена потека

Кюстендилско заведение скочи на тезгяха заради ипотека

Едно от най-оборотните заведения в Кюстендил – „Боркс“, с озова под прицела на частен съдия-изпълнител. Заведението е обявено за публична продан с началната цена е 175 000 лв., а огледът на мераклиите за нови собственици ще продължи един месец. В определението на частния съдебен изпълнител е записано, че заведението се продава заради ипотека към банка. Води се собственост на ЕТ „Илиян Ников“. Заведението е едноетажно и е със застроена площ от 160 квадратни метра. Като предназначение е записано сграда за търговия. То е разположено върху общинска площ на мястото на бивш хранителен магазин.

„Заведението работи, посещават го много хора. Дори и миналата седмица бях там с приятели. Не съм чувал собствениците да имат някакви финансови затруднения. Знам, че по-рано искаха да го продават за 300 000 лева, като след продажбата идеята беше да го ползват срещу наем от 1 000 лева. Вариантът беше наемът да се дава на бъдещи нови собственици, но май не намериха клиенти“, коментира младият кюстендилец Димитър Попов.

Всеки един, който ще участва в наддаването, трябва да е заплатил и 10 на сто от първоначално обявената сума.

ЕТ „Илиян Ников“, който стопанисва „Боркс“, е регистриран в Търговския регистър с фирма от 2011 година. Като предмет на дейност е записано покупка на стоки и вещи с цел продажбата им в първоначален или обработен вид, продажба на стоки, собствено производство, търговско представителство, сделки с интелектуална собственост и други.