След публикация във „Вяра”: Приеха за лечение бездомника с гангрена на крака Венци Тричков от Самоков, д-р Бодурова: Открихме му кървяща язва и възпаление на бъбреците

Венци Тричков

350 лв. за лечението са преведени с решение на Общинския съвет

Бездомникът Венци Тричков от Самоков с гангрена на крака беше приет във вътрешно отделение на МБАЛ – Самоков, а след публикация на „Вяра” десетки граждани му предложиха помощ. След нашата публикация община Самоков е превела на Венци пари, за да си плати част от осигуровките и да бъде приет за лечение. Сумата е в размер на 350 лв. по решение на Общинския съвет. Пари дали и самоковци, след като прочели във „Вяра“ за горчивата участ на Венцеслав. Пълно съдействие е оказал и шефът на Дирекция „Социално подпомагане“ Иван Карагеоргиев, който се обадил веднага след статията за Венци. Платил е сумите, дължими по осигуровки и лихви.

Д-р Лили БодуроваВенци е неузнаваем, след като се изкъпал в болницата и се подстригал. Приятели му дали и дрехи.

„Добре че, ме приеха в болницата, раната беше почнала да се увеличава. Благодаря на лекарите и персонала, които се грижат много за мен. Благодаря на д-р Бодурова, шефка на отделението. Благодаря на в. “Вяра“ за съпричастността към моята болка и трудната съдба, за публикациите, благодарение на които ми обърнаха внимание. Надявам се да се пенсионирам, за да имам някакви минимални доходи“ – сподели пред в. “Вяра“ Венцеслав Тричков.

„Венци не може да работи вече тежка работа. Има много заболявания, а сега му откриха и нови. Раната на крака му е сериозна, травматична е, с гангрена и не може да се затвори от години, не е лекувана редовно. Венци не е имал възможност и условия да я държи чиста. Освен раната има кървяща язва, възпаление на бъбреците и камъни в бъбреците. Приехме го с анемия, дойде с 20 хемоглубин. Ще бъде добре да мине на ТЕЛК. След няколко дни ще го изпишем. Надявам се да помогнем“ – сподели пред в. „Вяра“ д-р Лили Бодурова – началник на вътрешно отделение в МБАЛ – Самоков.

Припомняме, че Венци изкара самоковската зима при минус 21 градуса, живеейки в един гараж, без ток, без вода, с малко храна от негови приятели.