Ексуправителят Росен Тимчев: Кафемашини на фирмата на кумата на зам.-шефа Крум Бонев влязоха в общинската болница в Дупница, без конкурс срещу 30 лв. наем

ЕТ „Весела Тренчева-СЪКСЕС” излиза с почти пълна печалба, без да плаща ток и вода

„Фирмата на кумицата на зам.-шефа на общинската болница в Дупница Крум Бонев – ЕТ „Весела Тренчева-СЪКСЕС”, от десетилетия вари кафето в лечебното заведение. Кафемашините са сложени по времето на ексуправителя д-р Любомир Таушански, без да се прави търг или конкурс.” Това съобщи доскорошният управител на болницата Росен Тимчев.

„Не зная какви са заслугите на хората на Крум Бонев като кумицата, че да ги пуснат така в болницата. Когато дойдох, ги махнах и наредих да се явят на конкурс. Направо озверяха. Не зная много ли пари им засегнах, така и не разбрах, но тези фирми плащаха жълти стотинки в касата на болницата. Чудя се кой е прибирал другото? След като напуснах, разбрах, че кафемашините веднага са върнати на същите места и отново без търг и конкурс, а имаше и влязла в сила заповед. Недоумявам как може на общинско място да се поставят машини без търг и конкурс, а на други общински места да се плаща. Наемът е бил смешен – от порядъка на 20-30 лв. на месец, без да се таксува това, че вземат ток и вода от болницата. Една машина може да направи оборот от 400-500 лв. на месец, може и 600, ако е на ключово място. А те са плащали само 30 лв. на болницата, колко удобно. Как е възможно това? Исках да сложа ред и да си плащат нормален наем, да се явят на търг според наредбите на общината. Никога не са засичани колко ток и вода харчат машините, а това е лесно да се пресметна, стига да има желание. Така предшествениците ми в лицето на Любомир Таушански, Кирил Кирилов и Крум Бонев оставиха близо 1 млн. лв. дългове зад гърба си. Те сега обаче имат най-големи претенции. Призовавам ги да поемат отговорност за действията си. Логиката изисква зам.-управителят по икономическите въпроси да е икономист или финансист, а не лекар, какъвто е Кирил Кирилов”, каза още Тимчев.