Директорката на ОУ “Никола Вапцаров” в Бобов дол Галина Панева получи специалната награда на председателката на СБУ, Янка Такева й връчи диплом на церемония в „Шератон”

Галина Панева (втората от ляво надясно) бе удостоена със специалната награда на председателката на СБУ

Директорката на ОУ “Никола Вапцаров” в Бобов дол Галина Панева бе сред номинираните в категория “директори и заместник-директори” в рамките на 20-ия юбилеен национален конкурс “Учител на годината”, организиран от Съюза на българските учители (СБУ) към КНСБ. Панева бе удостоена със специалната награда на председателката на Съюза на българските учители (СБУ). Тя получи своя диплом от лидерката на синдиката Янка Такева на официална церемония в „Шератон” в четвъртък.

По време на перфектно организираното тържество Янка Такева говори за предизвикателствата в средното образование и престижа на учителската професия. Приветствие поднесе просветният министър Красимир Вълчев, присъстваха и бивши министри и зам.-министри на образованието и науката, представители на Столична община, шефове на регионални инспекторати. Прочетени бяха приветствия и от кмета на София Йорданка Фандъкова, омбудсмана Мая Манолова, областния управител на София. Водещ бе Драгомир Драганов – той, както и танцови състави и изпълнители от столични музикални и хореографски училища поздравиха участниците.

Зам.-министър Таня Михайлова по традиция връчи на всички участници в конкурса грамота от тазгодишния конкурс “Неофит Рилски”. Всеки присъстващ получи най-новото луксозно юбилейно издание от Златния фонд на СБУ “20 години национален конкурс “Учител на годината”.