Ново нападение над възрастна жена: 45-годишна ритнала пенсионерка в центъра на София

На 9 май 26-годишният бургазлия Живко Кючуков ритна безпричинно 72-годишната Виолета К. на спирка в квартал “Изгрев”

Столични полицаи задържаха жена, ритнала пенсионерка в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за инцидента, който е станал в района на бул. “Мария Луиза”, е подаден към 10.15 часа тази сутрин.

Според първоначалната информация, без видими причини, около 40-годишна жена е ритнала 70-годишна столичанка и тя паднала. Благодарение на бързата реакция на столични полицаи, които били в района, нападателката веднага била задържана.

Установена е самоличността й – 45-годишна, с регистрации за кражба и унищожаване на чуждо имущество. Тя била без документи за самоличност и във видимо нестабилно състояние. Отведена е в Трето РУ-СДВР за изясняване на обстоятелствата по случая, след което ще бъде отведена за преглед в Център за психично здраве.

Възрастната жена не е пострадала и не се е наложило да бъде транспортирана за преглед.

На 9 май 26-годишният бургазлия Живко Кючуков ритна безпричинно 72-годишната Виолета К. на спирка в квартал “Изгрев”. Пенсионерката бе приета в болница със счупен таз. В събота Районният съд в морския град остави за постоянно в ареста нападателя, който обясни, че жената го гледала лошо и помислил, че го обсъжда с другите жени на спирката.

Живко Кючуков Кючуков два пъти се е лекувал от параноидна шизофрения. В момента е в терапевтична ремисия. В такова състояние е бил и в момента на инцидента на спирката.