Нов подход! Кметът Илиев засади туи и цветя върху нерегламентирано сметище в Ихтиман

Кметската идея е върху нерегламентираните сметища в Ихтиман да се садят цветя.

Чиралският път е изчистен, поставиха и 3 контейнера

Ихтиманци поздравиха градоначалника за идеята, Стоян Убчев: Браво на общината, следващата стъпка е да премахнем паркираните коли от тротоарите

Калоян Илиев

Поредното почистване на Чиралския път в Ихтиман вече е факт, съобщи кметът Калоян Илиев. „Ще бъдат поставени 3 броя 6-кубикови контейнера, като този път ще пробваме какво е съзнанието на нашите съграждани, като засадим на нерегламентираното сметище туи и цветя. Да видим докога ще се задържи чисто!”, коментира градоначалникът.

Ихтиманци посрещнаха идеята на кмета с адмирации, други изразиха опасения да не би красивите цветя да се окажат в нечии дворове. Милена Станоева възкликна в социалната мрежа: „Браво”, а Александър Кенаров коментира: „Мога само да те поздравя за начинанието! Убеден съм, че си на правилен път. Дори и да не успее това, не се отказвай… със сигурност и на други места ще изчистят сметищата по този начин.”

„Саше, 94-та, когато отидохме в САЩ, винаги ми беше чудно как успяват да опазят и поддържат всички зелени площи. По-късно разбрах, че хората имат морал и съзнание да градят, а не да рушат. Какво ли не пробвахме в Ихтиман и преди два дни ми хрумна идеята всички нерегламентирани сметища да ги направим така, пък да видим дали е останал малко морал и при нас, българите”, обясни кметът Илиев.

”Браво на общината! Следваща стъпка – премахване на паркиралите коли по тротоарите и лекции на ученици и възрастни, че пътното платно е за превозните средства, а не за пешеходците”, предложи Стоян Убчев.

Алесия Лесева завърши: „Дано да успеете този път да опазите не само това място, а и всичко, защото за да бъде чисто и красиво, първо трябва да се смени мисленето на повечето хора, уви”. Иван Чекуров пък предлага на тези места да бъдат поставени и камери за видеонаблюдение.

Иван Чекуров

Стоян Убчев