„Левски“ победи с 2:0 „Малеш“ в Струмяни, завърши на първо място в 4-та лига

Стоян Тросков

В последния 18-и кръг за първенството на 4-та лига на стадиона в Струмяни се игра мачът между третия във временното класиране отбор на „Малеш“ и „Левски“ (Крупник). Първата третина от мача премина под диктовката на отбора на гостите, но защитата на домакините бе добре организирана и не допускаше стрелба на противниковите нападатели от близо. След 20-ата минута превес в играта имаше отборът на домакините. Дори на два пъти при контраатаки на отбора на „Малеш“ Симеон Милчев и Димитър Кокалков, изскачайки сами срещу вратаря на гостите, не успяха да го преодолеят.

Втората част на мача започна с натиск на възпитаниците на Стоян Тросков. Заигра се в половината на гостите и ударите на Стоян Драмов, Димитър Кокалков и Радослав Пецанов като по чудо не донесоха откриване на резултата. Четирите смени, които извърши наставникът на гостите, освежиха отбора му и това даде своя положителен резултат до края на срещата. Отборът на домакините постепенно отпадаше физически, нямаше равностойни заместници и късата скамейка си каза думата.

В 70-ата минута след центриране от корнер на Ивайло Спасов Красимир Ангелов от отбора на „Левски“ с глава откри за 0:1. В 77-ата минута от фаул от границата на наказателното поле Ивайло Спасов изпрати топката покрай изградената стена от страна на домакините за 0:2.

„Честито първото място на отбора на „Левски“ в 4-та лига. За мен те бяха най-добрият и най-достойният отбор и това бе подарък за 80-годишния им юбилей”, сподели Стоян Тросков.