Жена беше убита при грабеж в “Люлин”, прокуратурата иска доживотен затвор за извършителя

Жертвата е била ударена по главата и е починала в болница на следващия ден

 

Жена е убита при грабеж в столичния квартал “Люлин 10”.

Жертвата е на 40 години и е починала след удар по главата, нанесен й от задържания извършител – 24-годишен мъж от Севлиево.

По-късно от прокуратурата оповестиха, че ще искат доживотен затвор за нападателя.

Инцидентът е станал на 20 май, около 2:40 ч. след полунощ. Жертвата влязла да си купи цигари от бензиностанция в квартала. Взела ги и излязла, след което била последвана от нападателя. В близост до търговския обект той й нанесъл множество удари, включително в главата.

Нападателят е взел от нея дамската й чанта, 80 лева, 12 г. златни накити и банковите й карти.

Жената успяла да се прибере до вкъщи и да потърси помощ. Била е настанена в болница с комоцио и други наранявания. Починала е на следващия ден.

Извършителят е бил задържан на 22 май. Той криминално проявен и има 6 присъди, включително за грабеж. След като излиза от затвора заминава извън България, където се намира до деня на грабежа или предишния.

“Делото е внесено в съда и ще поискаме постоянен арест на лицето. В резултат на усилията на прокуратурата и МВР успяхме да съберем достатъчно доказателства, че той е извършителят на престъплението. Наблюдаващият прокурор има намерение да поиска най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна”, заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова