Р. Гиргинова, Ц. Таслакова, В. Гоцева и Е. Данчева с приз Учител №1 в Дупница

91-01-10-_6570С приз „Учител на годината” бяха възнаградени на церемония в Дупница Румяна Гиргинова, Цвята Таслакова, Виолета Гоцева – учител в детската градина, и Елисавета Данчева – учител в началното образование. Техните плакети и награди бяха връчени от зам.-кмета по социалните дейности в община Дупница Крум Милев. Церемонията се проведе в залата на театъра пред над 800 души публика.

91-01-10-6546

Сред гостите бяха председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров, бившите парламентаристи номер 1 в предишните мандати – Явор Тодоров и Михаил Панчев. Смесен хор “Рилски звуци” изправи на крака цялата зала с изпълнението си “Върви, народе възродени” и даде старт на церемонията.

91-01-10-49

“24 май е символ на достойнство и духовност, на самочувствие, че сме допринесли за образованост и културна независимост на всички славяни. Нека неугасващият творчески дух и желание за знание ни водят напред към нови успехи. Нека да продължим да предаваме на идните поколения българското слово, вярата и науката”, бе обръщението на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев към учители, ученици, просветни и културни дейци.