Езерото от Братя Галеви в парк “Рила” протече, наводнява зелени площи, рибата измря, инж. Котев от Дупница: Има пробойна пак го източваме, тече ремонт!

125-02-01-братя-галевиЕзерото в парк “Рила” залива стълбището, пешеходните и зелените площи, рибата измря, тече и нанася сериозни поражения. Тази нощ езерото е напълнено с вода, след ремонт на пробойна, но супер неуспешен е ремонт. Колко струва на дупничани тази атракция, колко струва сега ремонта, имаме информация, че стойността му е над  300 000 лв, това не е ли престъпление от времето на кметуването на кмета на Братя Галеви Атанас Янев, известно е, на парка е над сигнализираха в редакцията жители на Дупница.

“Причина за това е малка пробойна в стената до отливника. От Община Дупница са предприели на  ремонт. Няма опасност от скъсване или пробив в стената. Сега отново ще го източим и ремонта ще бъде за сметка на фирмата, която го ремонтира, тя е от София, не знам как се казва” – каза инженер Сериожа Котев от община Дупница. Геодезисти правят оглед, уточниха от общината.”

15 000 лв струва ремонта, уточниха източници на ВЯРА от кметството.271-02-02 Илиан Миланов DSC00082 copy

На място екип на ВЯРА завари техника на строителя от Дупница Илиян Миланов. Позвъняха ми от София, поискаха техника от фирмата ми, аз не съм изпълнител, предоставям я срещу такса на час, каза Миланов.aleksandur-peruhov-big

Инженер и архитект на езерото е Александър Перухов, бивш шеф на ВиК от времето на изчезналите бандити казаха от общината.

Колко струва на дупничани прословутият вече градски парк „Рила”? – питат дупничани всеки ден. Както ВЯРА писа, според бившия кмет на Дупница Първан Дангов инвестицията  надминава 10 000 000 лв.
Първан Дангов не отрича нуждата от подобно място за отдих, но вижда нещо съмнително в начина на финансирането му.
Нови алеи за 75 000 лева, осветление за 571 000 лева и тн. Всичко това се прави на един обект, раздробява се, според мен умишлено, на по-малки обекти, за да се избегне закона за обществените поръчки, смята бившият кмет.

Проектът за облагородяване на парк започва с 300 000 лева по ФАР, по време на кметския мандат на Първан Дангов. Според Дангов сега Братя Галеви са хората, които са повлияли за насочването на милиони левове именно към парк „Рила”.

Те официално казаха, че са били консултанти на кмета по въпросите на парка. Единият е консултирал строителството.

Освен съмнения за умишлено раздробяване на поръчките, общинските съветници в опозиция подозират и участие на фирми приближени до местната власт и консултативния съвет в изграждането на парка.

Очаквайте подробности!