Корнелия Нинова: Съветниците на ГЕРБ в Петрич закриха общинската болница!

„ И община Петрич остана без болница. Жителите й ще се лекуват в Сандански. Ако могат да стигнат до там. Мнозинството общински съветници от ГЕРБ решили да се закрие болницата в Петрич и активите й да се слеят с активите на болницата в Сандански”.

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова след посещение  в Петрич, където се срещна с жителите на южния град.

„Днес правителството заседава за катастрофите по пътищата и здравословното хранене. Несъмнено трябват мерки по тези въпроси. Но кога ще се вземат мерки – всеки българин, когато му се наложи, да може да се лекува. Онзи ден бях в Ловеч. Фалира окръжната болница там.

Днес в Петрич един лекар ми казва: Хората мрат като мухи. В цялата страна, с изключение на големите градове, положението е катастрофално.

Съдът отмени здравната карта, приета от правителството „Борисов 2”. Никаква реакция от „Борисов 3”. Ще приеме ли правителството факта, че държавните областни болници са гръбнакът на здравеопазването или ще продължава да се прави, че проблем не съществува.

За определени хора той наистина не съществува, защото могат да си позволят най-добрите частни клиники, но за мнозина българи проблемът става непреодолим”, пише още Корнелия Нинова.