“Славата” разби “Чепинец” с 8:1 и спечели промоция  за Втора лига

Отборът на "Струмска слава" стана първенец в Югозападната трета лига и получи купа и златни медали  

Радомирският тим спечели първенството на Югозападната Трета лига  и през следващия сезон ще играе във професионална Втора лига

Председателят на Зоналния съвет към БФС в столицата  Валентин Чакъров и Директорът на първенствата  и турнири във футболната централа Антон Попов връчиха купата и златните медали на “Струмска слава”, която спечели първенството на Югозападната Трета лига  и през следващия сезон ще рита в по-горната  професионална  Втора лига.

Кръг преди края на първенството в Югозапада “Славата” разби аутсайдера  “Чепинец” с 8:1 и закотви велингразци на последното място в групата, който през следващата година ще се състезават в пазарджийшката регионална група. Срещата между  радомирци и “Чепинец” започна с ранен гол на Митко Петков, който в 7-ата минута засече центриране отляво и прати топката във вратата на гостите за 1:0.  После за победителите се разписаха – Николай Николов в 9-ата минута, Александър Аспарухов в 11-ата  и 32-ата минути, Георги Иванов в 15-ата минута, Иво Стоянов в 22-ата минута,  Мариян Хаджиев в 38-ата минута и Ерик Иванов в 82-ата минута. За победените почетния гол отбеляза  халфът  Атанас Георгиев в 69-ата минута от дузпа, която главният рефер Методи Павлов даде за задържане на полузащитника  от  Ники Николов в наказателното поле на  Ради Костадинов.  Да наблюдават последната  домакинска среща на “Струмска слава” в Трета лига за тази пролет на стадиона присъстваха около  петстотин души начело с кмета на Радомир Пламен Алексиев и председателя на общинския съвет Слави Кирилов. След срещата ръководството на “Славата” обяви че отборът  отново  ще играе в професионалния футбол у нас след пауза от петдесет години. В последния кръг на Югозапада тимът на “Струмска слава” ще гостува на “Пирин” в Гоце Делчев в протоколен мач, най-вероятно с повече юноши в състава.