С народни носии абитуриентите Георги Стойков и дамата му Спасимира Калайджиева станаха хит на бала на Математическата гимназия в Благоевград

Георги Стойков и Спасимира Калайджиева с народните си носии

Абитуриентите експериментираха с кецове и кожени якета, Маргарита Тумбева завърза огромна панделка на врата си

Банскалията Георги Стойков и дамата му Спасимира Калайджиева дефилираха с народни носии по време на абитуриентската фиеста в Благоевград.

Диана Георгиева и Борислав Чаков
Маргарита Тумбева и Мишо Касапинов

Георги и Спасимира завършват Природо-математическа гимназия “Акад. С. Корольов”. „Двамата са страхотен пример как абитуриентите могат да бъдат красиви и интересни. Не е нужно да показват безбожно скъпи и модерни тоалети, за да са интересни.

Абитуриентка със стилна, но смела рокля
Небрежна красавица дойде с кожено яке на бала си.
Меги Гаврилова с кавалера си

С носиите се превърнаха в атракция №1”, коментираха благоевградчани, които одобриха избора на младите хора. „Така се запазва българщината. Успехи във всяко начинание”, коментира Юлия Гълъбова, а Стоян Глинджурски обобщи: „Браво на тези младежи. Това са истински българи. Достойни за уважение”.

Росица Христова с кавалера си

Леа Величкова пък избра нежни дантели и кукленска рокля в розово за бала си, Росица Христова също бе ефирна като фея.

С по-различен тоалет се открои и Маргарита Тумбева с огромна червена панделка на врата. Диана Георгиева, която заложи на класиката – черна принцеска рокля, бе придружена от Борислав Чаков – изискан кавалер с папийонка и червена кърпичка в джобчето. Небрежна красавица пък дойде на бала си с кожено яке, а кавалерът на Меги Гаврилова също привлече вниманието.  Снимки:Е79